Coatings

Vloercoatings zijn een dunne vorm van kunsthars-gebaseerde vloerbekleding die gemakkelijk kan worden aangebracht met een roller. Ze zijn een betaalbaar alternatief voor de meer bekende gietvloeren en bieden toch een stofvrije, slijtvaste en vloeistofdichte vloer. Deze coatings zijn echter niet geschikt voor zware mechanische belasting in tegenstelling tot de gietlagen.

De meest voorkomende vloercoatingsystemen zijn op basis van epoxy of polyurethaan. Ze kunnen als afwerklaag worden aangebracht op andere kunststofvloeren, maar ook als onafhankelijk systeem rechtstreeks op de betonnen ondergrond. In dit laatste geval worden er meestal 2 tot 3 lagen aangebracht, afhankelijk van de beoogde toepassing.

Door deze coatings als afwerklaag te gebruiken op klassieke epoxyvloeren, kunnen extra specifieke eigenschappen worden verkregen die belangrijk kunnen zijn voor dagelijks gebruik. Deze vloeren kunnen bijvoorbeeld extra kleurvastheid en/of krasbestendigheid verkrijgen, of worden voorzien van een antislipafwerking.

Toepassing

Vloercoatings worden vooral toegepast in ruimtes met lichte tot middelzware mechanische belasting zoals in industriĆ«le omgevingen, productieruimten, garages, technische lokalen, …

Kleuren

Deze coatings zijn in bijna alle RAL-kleuren en vele NCS-kleuren beschikbaar.

Bekijk realisaties Vraag offerte aan