Coatings

Vloercoatings zijn de dunste in de handel beschikbare vloerbekledingen op basis van kunstharsen en worden steeds met de roller geplaatst.

Ze zijn een goedkoper alternatief dan de meer populaire gietvloeren en zorgen evengoed voor een stofvrije vloer. Ze zijn bovendien slijtvast en vloeistofdicht. Maar in tegenstelling tot de gietlagen zijn deze niet geschikt voor zware mechanische belasting.

De meest gangbare systemen zijn op basis van epoxy of polyurethaan. Ze kunnen niet alleen worden gebruikt als afwerklaag op andere kunststofvloeren maar ook als onafhankelijk systeem rechtstreeks op de betonnen ondergrond. In dat laatste geval worden 2 of 3 lagen voorzien, afhankelijk van de beoogde toepassing.

Door het gebruik van deze coatings als afwerklaag op de klassieke epoxyvloeren kan men er voor zorgen dat deze laatste bijkomende specifiek eigenschappen verkrijgen, die belangrijk kunnen zijn in het dagelijks gebruik er van. Meer bepaald kan hierdoor worden bekomen dat deze vloeren extra kleurvaste en/ of krasvaste eigenschappen verkrijgen of dat de vloeren hierdoor worden voorzienĀ  van een antislipafwerking.

Toepassing

Vloercoatings worden vooral toegepast in ruimtes met lichte tot middelzware mechanische belasting zoals in industriĆ«le omgevingen, productieruimten, garages, technische lokalen, …

Kleuren

Deze coatings zijn in bijna alle RAL-kleuren en vele NCS-kleuren beschikbaar.

Bekijk realisaties Vraag offerte aan